Mètode SENA

Un entrenament auditiu eficaç per a nens i adults basat en escoltar música processada per un software amb l'objectiu de millorar l'audició.

Waveme i el mètode SENA

Waveme és un centre dedicat a detectar problemes de processament auditiu, i millorar-los mitjançant el mètode SENA (Sistema d'Estimulació Neuro-Auditiva).

Els problemes de processament auditiu fan referència a la interpretació que fa el nostre cervell al rebre un estímul sonor. Quan aquesta interpretació no és correcta pot afectar a la vida emocional i a la conducta, a l'aprenentatge del llenguatge, memòria i escriptura.

Apareixen símptomes com:

Aprenentatge

Fisiològics o neurològics

Conducta i afectivitat

Waveme ajuda a les persones amb aquests símptomes provocats per dèficits auditius mitjançant el mètode SENA.

El mètode SENA neix a l'any 2005 amb l'objectiu de millorar els mètodes existents d'entrenament auditiu aprofitant els grans avenços tecnològics, sobretot en l'àmbit de l'enginyeria del so i la informàtica. Jordi Galceran és l'impulsor i creador del mètode SENA.

Les millores respecte els altres mètodes existents són:

Protocol SENA

El Sistema d'Estimulació Neuro-Auditiva es basa en escoltar música processada per un software informàtic que modifica l'estructura harmònica del so.

Primer realitzem una audiometria al pacient on observarem si hi ha problemes auditius. Si es detecten pèrdues auditives, es suggerirà una visita al otorinolaringòleg per descartar problemes físics a l'oïda. Un cop descartat qualsevol problema físic a l'oïda iniciarem l'entrenament auditiu.

L'entrenament auditiu té una durada de 10 dies, 1 sessió diaria de 45 minuts. A mig entrenament tornem a realitzar una audiometria de control per avaluar les millores i modificar, si cal, la configuració del software. Per avaluar els resultats de l'entrenament, fem una audiometria després de la darrera sessió i una final als 4 mesos.

SENA Software

Audiòmetre del mètode SENA

SENA Software

Software SENA

SENA Software

Tarja de so del mètode SENA

SENA Software

Auriculars del mètode SENA

Per a més informació